Drept penal
Avem experienta si rezultate in domeniul dreptului penal.
Prin reprezentare si asistenta juridica eficienta, reducem la minimum sansele ca un client sa fie condamnat pe nedrept.
Avocatul Ciprian Iordan, pe langa Facultatea de Drept, a finalizat si un master in materia Stiintelor Penale. El a reprezentat, aparat și sfătuit de multe ori clienti care s-au dovedit nevinovati contrar acuzatiilor aduse de catre procurori.
Procesul penal debuteaza cu urmarirea penala, unde au loc primele declaratii date de martori si suspecti. Apoi, continua cu administrarea probelor si intocmirea de catre procuror a actului de acuzare (rechizitoriul).
Orice persoana poate face plangere prin avocat impotriva masurilor si actelor de urmarire penala, daca prin acestea s-a adus o vatamare a intereselor sale legitime.
Etapa a doua a procesului este camera preliminara. Aceasta etapa are ca obiect verificarea legalitatii sesizarii instantei, precum si verificarea legalitatii administrarii probelor ori efectuarii actelor de catre organele de urmarire penala.
In cazul in care inculpatul isi angajeaza un avocat, acesta poate depune note scrise judecatorului de camera preliminara cu 10 zile inainte de data la care se solutioneaza aceasta etapa procesuala.
In cazul in care se constata ca, in cursul urmaririi penale, probele au fost administrate in mod legal si sesizarea instantei este legala, judecatorul de camera preliminara dispune prin incheiere inceperea judecatii.
Etapa finala a procesului si cea mai complexa parte este judecata. Aceasta are ca scop lamurirea completa a imprejurarilor cauzei si aflarea adevarului
In cursul judecatii, persoana vatamata, inculpatul, partea civila si partea responsabila civilmente au dreptul ca instanta sa le confere un anumit timp pentru a-si angaja un avocat.